Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fylld strömming & kryddigt mos

Otroligt god variant på strömming som kommer att bli din favorit. Ägg, gräslök och ansjovisfilé mixas ihop och läggs emellan två strömmingsflundror som sedan paneras. Till fisken serverar du fluffigt potatismos kryddat med chili och purjolök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj strömmingsflundrorna. Lägg dem på skärbräda att rinna av med köttsidan upp. Salta och peppra lätt.
  2. Mosa eller mixa samman ägg, ansjovisfilé och hackad gräslök. Fördela fyllningen på hälften av flundrorna. Lägg de övriga på. Vänd dubbelflundrorna i rågmjöl blandat med ströbröd.
  3. Smält margarin eller smör i en panna och stek fisken på båda sidor.
  4. Servera med potatismos smaksatt med finstrimlad purjolök och urkärnad fint strimlad chilipeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g strömmingsflundror
  • salt och peppar
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 liten burk ansjovisfilé
  • 1 msk hackad gräslök
  • 3 msk rågmjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • potatismos
  • finstrimlad purjolök
  • strimlad chilipeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer