Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Fylld pasta med basilikakräm och rostade frön

Färsk pasta är kanske den perfekta vardagsmaten: enkel, snabb och så himla god. Här serverar vi fylld färsk pasta med en smakrik basilikakräm, vaxbönor, saftiga körsbärstomater och rostade frön. Klart på nolltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta fröna i en torr och het stekpanna under omrörning tills de får lite färg, 3–4 min.
  3. Skär Vitlökssteka vaxbönor i mindre bitar. Dela tomaterna.
  4. Häll av pastan och blanda med Basilikakräm, vaxbönor och tomater. Strö över rostade frön vid servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastan.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta, crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta och byt ut crème fraiche, färskost och parmesan mot mjölkproteinfri ersättnigsprodukt.
Gör äggfri: byt ut fylld pasta mot äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör välja fylld pasta utan ost med konsercerveringsämnet E1105 Lysozym och ost utan konsercerveringsämnet E1105 Lysozym .

Tips

Servera gärna med riven parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
Tillsätt
  • 500 g färdiga pastaknyten, t ex tortellini
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 250 g körsbärstomater
Redan färdigt
  • 1/2 sats vitlöksstekta vaxbönor (se länk i steg 3)
  • 1/3 sats basilika kräm (se länk i steg 4)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer