Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Fylld pasta med basilikakräm och rostade frön

Färsk pasta är kanske den perfekta vardagsmaten: enkel, snabb och så himla god. Här serverar vi fylld färsk pasta med en smakrik basilikakräm, vaxbönor, saftiga körsbärstomater och rostade frön. Klart på nolltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta fröna i en torr och het stekpanna under omrörning tills de får lite färg, 3–4 min.
  3. Skär Vitlökssteka vaxbönor i mindre bitar. Dela tomaterna.
  4. Häll av pastan och blanda med Basilikakräm, vaxbönor och tomater.
  5. Till servering: Strö över rostade frön vid servering och ev riven parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastan.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta, crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta och byt ut crème fraiche, färskost och parmesan mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör välja fylld pasta och ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Tillsätt
  • 500 g färdiga pastaknyten, t ex tortellini
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 250 g körsbärstomater
Redan färdigt
  • 1/2 sats vitlöksstekta vaxbönor (se länk i steg 3)
  • 1/3 sats basilika kräm (se länk i steg 4)
Till servering
  • ev riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer