Fylld pasta med basilikakräm och rostade frön

Färsk pasta är kanske den perfekta vardagsmaten: enkel, snabb och så himla god. Här serverar vi fylld färsk pasta med en smakrik basilikakräm, vaxbönor, saftiga körsbärstomater och rostade frön. Klart på nolltid!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ingredienser
4 portioner
1 dl crème fraiche
1/2 kruka basilika
1/2 tsk flingsalt
100 g färskost
200 g vaxbönor eller haricots verts (bönor)
1/2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
500 g färdiga pastaknyten, t ex tortellini
1 dl pumpa- eller solroskärnor
250 g körsbärstomater
Till servering
ev riven parmesan
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så rackarns gott 😋 Jag stekte tomater ihop med sockerärtor. Pressade vitlöksklyftor så de blev lite rostade, yummi, yummi. Kommer att lagas fler gånger och göra så att vi kan frossa med flera kryddor och ett glas rött vin 🥂
Ingela
2025-02-20Väldigt gott men det är missat i receptet att skriva i vitlök under ingredienser. Sen va de långt ifrån lika gott dagen efter. Det var gott fortfarande men långt ifrån samma.
Anna
2024-10-06Tack Anna för att du uppmärksammade oss på det! Ni är det fixat! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07Väldigt gott, tog strimlad paprika istället för bönor
Per
2024-02-21