Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Fylld köttfärsgrotta

Fylld köttfärsgrotta, eller köttfärslimpa med fyllning av de olika slag, är en middag som många uppskattar. Fyllningen i köttfärslimpan kan du variera i oändlighet men här har du tre olika förslag på fyllningar som är värda att prova.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 min.
  3. Blanda i färsen och äggen. Arbeta färsen till en smidig smet. Lägg den i en smord ugnssäker form.
  4. Forma färsen till en längd och gör en fördjupning i mitten. Välj någon av fyllningarna och lägg i fördjupningen. För ihop färsen över fyllningen.
  5. Smält matfettet och pensla över färsen.
  6. Stek mitt i ugnen i ca 50 min.
  7. Servera med klyftpotatis eller pasta, grönsallad och brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
Vitlöksfyllning med skinka
  • 1 ask färskost (med vitlökssmak)
  • 100 g rökt skinka
  • 1 dl gräslök (klippt)
Fetaostfyllning med oliver och tomat
  • 100 g fetaost
  • 1 dl gröna oliver (hackade)
  • 2 tomater (tärnade)
  • 2 tsk timjan
Het fyllning med chilipeppar
  • 1 röd paprika (tärnad)
  • 1 gul lök (hackad)
  • 1 chilipepparfrukt (urkärnad och finhackad)
  • 100 g gräddost (tärnad)
  • 1 msk chilipulver
Pensling
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer