Fryst vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
Fryst vit chokladmoussetårta med cream cheese toppad med syrlig passionsfruktskräm och med en kakbotten av drömmar är en elegant efterrätt som du bakar utan ugn! Med den kommer du garanterat att imponera på dina fikagäster.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
10-12 bitar
300 g drömmar
75 g smör
Vit chokladmousse
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
450 g cream cheese (färskost)
1 dl florsocker
Passionsfruktskräm
4 passionsfrukter
1 dl färskpressad citronjuice
2 msk finrivet citronskal
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 äggulor
75 g smör
Till servering
2 passionsfrukter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2763 KJ / 660 kCal
Fett47 g
Salt1 g
Kolhydrater52 g
Protein8 g
Kommentarer
Inte som förväntad, snarare en fryst cheesecake tyvärr. Helheten är för söt och ”moussen” smakar mest Philadelphia. Trots att den tinat i kylskåpet 45min var botten stenhård. Passionsfruktskrämen är mycket god men skulle minska mängden citron. Jag använde fryst passionsfrukt (8 tärningar) vilket funkade fint.
Ingrid
2024-04-16Den heter fryst tårta men det står inget i instruktionerna om att ställa den i frysen. Däremot kylen. Har det blivit fel eller blir den bra även utan att frysas?
Emma
2023-12-22Hej Emma! I steg 3 åker tårtan in i frysen i minst 8 timmar :) Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22Underbar dessert ⭐️ Enkel att göra, lyxigt resultat och såååå god! Gjorde som Pernilla rekommenderar och tog 200g choklad, blev toppen! Tog 200g drömmar och 100g digestivekex för att inte få en så söt botten, mums! Se till att vispa krämen under uppvärmning så att det inte blir ”äggröra” istället 😅 Lät bli att sila krämen för snyggare resultat. Blev total succé på middagen!
Kerstin
2023-12-06