Fryst vit chokladmoussetårta med cream cheese toppad med syrlig passionsfruktskräm och med en kakbotten av drömmar är en elegant efterrätt som du bakar utan ugn! Med den kommer du garanterat att imponera på dina fikagäster.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I steg fyra står det att man ska sila. Vad menar ni med detta, och är det nåt man måste göra? Den enda silen jag har är en stålvariant med en massa hål i, så antingen blir jag av med såsen, eller kärnorna.
Mikael
2023-05-06Hej Mikael! Det går fint att använda en vanlig sil om den inte har så stora hål att kärnorna ramlar igenom :) Sätt silen över en skål så du samlar upp såsen och silar bort kärnorna. Du måste inte sila men det kommer bli ganska mycket kärnor som inte alltid ser så vackert ut och kan bli lite väl knastrigt att äta. Hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-12Jättegod tårta men rekommenderar att den får tina en längre stund innan servering, efter 45 minuter i rumstemperatur var den fortfarande ganska hård. Nästa gång skippar jag citronsaften och tar någon extra passionsfrukt istället för tydligare passionssmak på krämen.
Therese
2023-05-03Kan man göra passionsfruktskrämen dagen innan?
Hanna maria
2023-04-28Hej Hanna Maria! Det går jättebra att göra den dagen innan. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-02