Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Betyg 4.5 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Cheesecake + lingon + pepparkaka = julens nya favoritdessert. Baka en fryst lingoncheesecake med smak av vit choklad på en botten av kryddiga pepparkakor för en såväl julig som ljuvlig smakexplosion.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Ingredienser

10-12 bitar
2 1/2 dl frysta lingon (+ gärna extra till servering)
3/4 dl strösocker
150 g pepparkakor
100 g smör
2 krm salt
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g färskost
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)

Topping

frysta lingon

Gör så här

08:00:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Efter att ha läst alla tips, så tog jag mer lingon, halv burk kondenserad mjölk och 50 g smör i botten. Inte en smula blev kvar, sååå god!!

    Ann-louise

  • Söt och god! Gjorde med rårörda lingon så jag tillsatte inget socker. Hoppar över den vita chokladen nästa gång, blir söt nog ändå 😋

    Veronica

  • För mycket smör i botten, blev stenhård. Räcker nog med 50 g, ska prova det nästa gång, för den var supergod för övrigt.

    Åsa

  • Fyllningen var jätte god! Men 2 krm salt i botten var för mycket, smakade väldigt mycket salt i botten. Nästa gång kommer jag ta 1 krm alt skippa helt!

    Charlotte

  • Måste man ha 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)? Blir mycket socker? Ser så god ut men villl inte ha med så mycket socker.

    Birgitta

  • Gjorde denna till nyår. Jätte uppskattad bland alla gäster. Super god smak med de syrliga lingonen till den söta pepparkaksbotten. En favorit! Tog ut den 30 min innan servering som recept säger och blev perfekt.

    Caroline

  • Varför står det inte när och vart lingonblandingen ska i?

    Sarah

  • Botten blir hård, och svårt att skära upp snyggt. Jag skippade den vita chokladen för kände att det var too much, och därav blev den perfekt i smak 👌🏼

    Mia mari

    Hej Mia Mari! Jag vet inte om du tog loss kakan från formen men ett tips är att inte packa botten för hårt och lossa kakan när den är färdig för att kunna skära snygga bitar. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Var svårt att skära cheesecaken då botten va jättehård, lät man den stå framme för länge så smälte kakan istället. Men god smak!

    Amanda

  • Så gått! Gjorde på Digestive kex och använde osötad kondenserad mjölk så kunde själv bestämma om mängden av tillsatt socker.

    Sandra

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi2348 KJ / 561 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Polkagrischeesecake
    Betyg 4.5 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxig nyårsdessert i glas
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pizza med bacon, päron och ädelost
    Betyg 4.7 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Färskostbollar med grönkål
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Karamelliserad lökdipp
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad