Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Cheesecake + lingon + pepparkaka = julens nya favoritdessert. Baka en fryst lingoncheesecake med smak av vit choklad på en botten av kryddiga pepparkakor för en såväl julig som ljuvlig smakexplosion.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
10-12 bitar
2 1/2 dl frysta lingon (+ gärna extra till servering)
3/4 dl strösocker
150 g pepparkakor
100 g smör
2 krm salt
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g färskost
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Topping
frysta lingon
Gör så här
08:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi2348 KJ / 561 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein7 g
Kommentarer
16 stEfter att ha läst alla tips, så tog jag mer lingon, halv burk kondenserad mjölk och 50 g smör i botten. Inte en smula blev kvar, sååå god!!
Ann-louise
Söt och god! Gjorde med rårörda lingon så jag tillsatte inget socker. Hoppar över den vita chokladen nästa gång, blir söt nog ändå 😋
Veronica
För mycket smör i botten, blev stenhård. Räcker nog med 50 g, ska prova det nästa gång, för den var supergod för övrigt.
Åsa
Fyllningen var jätte god! Men 2 krm salt i botten var för mycket, smakade väldigt mycket salt i botten. Nästa gång kommer jag ta 1 krm alt skippa helt!
Charlotte
Måste man ha 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)? Blir mycket socker? Ser så god ut men villl inte ha med så mycket socker.
Birgitta
Gjorde denna till nyår. Jätte uppskattad bland alla gäster. Super god smak med de syrliga lingonen till den söta pepparkaksbotten. En favorit! Tog ut den 30 min innan servering som recept säger och blev perfekt.
Caroline
Varför står det inte när och vart lingonblandingen ska i?
Sarah
Botten blir hård, och svårt att skära upp snyggt. Jag skippade den vita chokladen för kände att det var too much, och därav blev den perfekt i smak 👌🏼
Mia mari
Hej Mia Mari! Jag vet inte om du tog loss kakan från formen men ett tips är att inte packa botten för hårt och lossa kakan när den är färdig för att kunna skära snygga bitar. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Var svårt att skära cheesecaken då botten va jättehård, lät man den stå framme för länge så smälte kakan istället. Men god smak!
Amanda
Så gått! Gjorde på Digestive kex och använde osötad kondenserad mjölk så kunde själv bestämma om mängden av tillsatt socker.
Sandra