Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Betyg 4.7 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

150 g digestivekex
1/2 dl riven kokos
60 g rumsvarmt smör

Hallonparfait

1 vaniljstång
400 g frysta hallon
3 dl syltsocker
6 äggulor
2 dl strösocker
6 dl vispgrädde

Topping

ca 100 g fryst smördeg
1 dl rostade kokoschips

Gör så här

00:02:00
06:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Tårtan är i frysen och imorgon är det dags för topping. Jättebra recept! Undrar bara om smördegen ska vara ”vanlig” smördeg eller smördeg för söta bakverk.

    Marika

    Hej Marika! Det är vanlig fryst smördeg som används här. Lycka till med tårtan! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Blev en höjdare på släktkalaset! Ett stort plus att man kan förbereda den flera dagar innan. Blev riktigt snygg dessutom :)

    Emelie

  • Hejsan! Jag har ännu inte bakat tårtan men läst ditt recept och kommentarerna noga. 1. Jag har ingen matberedare. Har du något annat förslag? 2. Jag kanske gör tårtan en månad i förväg men kan komma att behöva min runda form med löstagbart kant till annan kaka. Kn jag ta ut tårtan med formen och tina ca 30 min och sedan lossa den från formen och därefter bara t ex ta ett bakpapper runt tårtan och in i i frysen igen? Som du förstår av mina frågor är jag ingen hejare på det här. Jag behöver dina goda råd! Ulla

    Ulla

    Hej Ulla! Så klart hjälper vi dig! Matberedare kan du strunta i och ta en mortel istället. Mortla kexen och blanda sen med resten och tryck ut smulet i formen. Om du sen behöver formen till fler godsaker, så ta och fodra den med bakplåtspapper runt kanterna (klipp till en ca 12 cm bred remsa och lägg runt kanten) och i botten så är den lätt att få ur så fort den har fryst ordentligt. Lycka till Ulla! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Snabb sommartårta
    Betyg 4.3 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladcrunchtryfflar
    Betyg 3.1 av 5.171 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Polkagrisdröm
    Betyg 3.8 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • After Eight - Parfait
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nougatparfait med brownie och bär
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Banoffee paj
    Betyg 4.7 av 5.181 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad