Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Nougatparfait med brownie och bär

En underbart fyllig nougatparfait med brownie och bär som du gör några timmar innan servering. Denna glassefterrätt består av två lager, ett med mjuk brownie och det andra av en gräddblandning med söt nougatsås. Servera i skivor toppade med bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa vispgrädde. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vänd ner nougatsås och därefter grädden.
  2. Lägg plastfolie i en terrinform. Täck sedan botten med mjuk färdigköpt brownie. Häll parfaitsmeten över och låt stå i frysen ca 5 timmar.
  3. Blanda tinade bär med socker och ev likör. Låt parfaiten tina i kylskåp en stund före servering. Skär parfaiten i skivor och garnera med bär.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 flaska nougatsås (à 260 g)
  • ca 250 g färdigköpt brownie
  • 250 g frysta och tinade bär
  • 2 msk socker
  • 2 - ev 2 1/2 msk likör t ex Drambuie
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 590 kJ / 141 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer