Fryst clementincheesecake

9
3
Fryst clementincheesecake

Smakrik och vacker är cheesecaken med clementiner. Den krämiga fyllningen med fin smak av clementin och citron blir som en parfait när den får stå i frysen några timmar. Toppa kakan med vackra clementinskivor och passionsfrukt.

Fryst clementincheesecake

Ingredienser

16 bitar

Botten

250 g kex (t ex digestive eller havrekex)
100 g smält smör

Fyllning

5 dl vispgrädde
4 clementiner (skal från 4 clementiner och saft från 2 st ca 1/2 dl)
finrivet skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
200 g färskost
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
1 dl grekisk yoghurt (10 %)

Topping

ca 4 färska clementiner
2 passionsfrukter
färsk mynta

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Gör så här

Tips

Då cheesecaken ska frysas går den bra att förbereda i god tid före servering.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Alexandra

2022-05-01

Väldigt läcker och så praktiskt när den går att förbereda och ha i frysen. Lite svårt bara att riva skalet på clementinerna.

Kristina

2022-04-27

Ett höjdarrecept! Ger tillräckligt stor smakskillnad från citroncheesecake för att uppfattas som något nytt.

Kerstin

2022-02-07

Fint recept men omständligt att göra och med många ingredienser.

Näringsvärde per portion

Energi 1616 KJ / 386 kCal
Fett 28 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 29 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden