Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

16
7
Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

Ett enkelt recept på hemgjord krämig chokladglass utan glassmaskin. Glassen görs på kokosmjölk, kondenserad mjölk och kakao eller mörk choklad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

Ingredienser

5 dl
1
burk kokosmjölk (à ca 400 ml)
1
burk kondenserad mjölk (à ca 400 g)
3 - 4 msk
kakao eller smält mörk choklad (4 msk motsvarar 100g choklad)

Topping

kokos, hackade nötter eller hackad choklad

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är per dl räknad med kakao och utan topping.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Maria

2021-05-22

Ska man använda vätskan i kokosmjölken eller separera den innan man vispar ihop?

Redaktionen ICAse

2021-05-25

Hej Maria! Du ska använda allt innehåll i kokosmjölkburken. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Anders

2021-03-30

Något måste vara fel i receptet. 1 burk kokosmjölk (à ca 400 ml) 1 burk kondenserad mjölk (à ca 400 g) 3 - 4 msk kakao eller smält mörk choklad (4 msk motsvarar 100g choklad) kan inte bli 5 dl. Menar ni kanske 1 burk kokosmjölk eller kondenserad mjölk? /Anders

Jenny

2020-10-19

Går det bra med kokosgrädde istället för kokosmjölk?

Redaktionen ICAse

2020-10-19

Hej Jenny! Det är inget vi har provat men det ska funka fint. Den kan bli något tjockare och krämigare i konsistensen och näringsvärden kommer då inte heller stämma. Hoppas att du gillar glassen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1985 KJ / 475 kCal
Fett 27 g
Salt 0.29 g
Kolhydrater 47 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept