Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos

Ett enkelt recept på hemgjord krämig chokladglass utan glassmaskin. Glassen görs på kokosmjölk, kondenserad mjölk och kakao eller mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
5 dl
1 burk kokosmjölk (à ca 400 ml)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
3 - 4 msk kakao eller smält mörk choklad (4 msk motsvarar 100g choklad)
Topping
kokos, hackade nötter eller hackad choklad
Gör så här
06:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är per dl räknad med kakao och utan topping.
Energi1985 KJ / 475 kCal
Fett27 g
Salt0.29 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g
Kommentarer
Ska man använda vätskan i kokosmjölken eller separera den innan man vispar ihop?
Maria
2021-05-22Hej Maria! Du ska använda allt innehåll i kokosmjölkburken. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
2021-05-25Något måste vara fel i receptet. 1 burk kokosmjölk (à ca 400 ml) 1 burk kondenserad mjölk (à ca 400 g) 3 - 4 msk kakao eller smält mörk choklad (4 msk motsvarar 100g choklad) kan inte bli 5 dl. Menar ni kanske 1 burk kokosmjölk eller kondenserad mjölk? /Anders
Anders
2021-03-30Går det bra med kokosgrädde istället för kokosmjölk?
Jenny
2020-10-19Hej Jenny! Det är inget vi har provat men det ska funka fint. Den kan bli något tjockare och krämigare i konsistensen och näringsvärden kommer då inte heller stämma. Hoppas att du gillar glassen! Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-10-19