Ett enkelt recept på hemgjord krämig chokladglass utan glassmaskin. Glassen görs på kokosmjölk, kondenserad mjölk och kakao eller mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är per dl räknad med kakao och utan topping.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska man använda vätskan i kokosmjölken eller separera den innan man vispar ihop?
Maria
2021-05-22Hej Maria! Du ska använda allt innehåll i kokosmjölkburken. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-05-25Något måste vara fel i receptet. 1 burk kokosmjölk (à ca 400 ml) 1 burk kondenserad mjölk (à ca 400 g) 3 - 4 msk kakao eller smält mörk choklad (4 msk motsvarar 100g choklad) kan inte bli 5 dl. Menar ni kanske 1 burk kokosmjölk eller kondenserad mjölk? /Anders
Anders
2021-03-30Går det bra med kokosgrädde istället för kokosmjölk?
Jenny
2020-10-19Hej Jenny! Det är inget vi har provat men det ska funka fint. Den kan bli något tjockare och krämigare i konsistensen och näringsvärden kommer då inte heller stämma. Hoppas att du gillar glassen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-19