Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julens bästa dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Gör så här
04:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stMinskade receptet till 3 ägg och 3 dl grädde. Tillsatte dock saft från 1/2 apelsin. Det blev lagom till en springform och apelsinsaften från den halva apelsinen höjde smaken betydligt.
Annica
En favorit vid jul och nyår. Varierar och kör ibland med digestive då vissa inte gillar pepparkakor! Dekorerar med granatäpple kärnor, kaksmulor och apelsinskal. Mycket uppskattat
Marita
Mycket gott recept som uppskattas av alla. Blir dock mycket mer än till en 1,5 l form. Jag gör i form av ett hjärt. Motsvarar en vanlig springform ungefär. Tillsätt gärna lite smält smör till pepparkakorna så håller den ihop bättre.
Annelie
Hej! Jag undrar hur länge man kan förvara cheesecaken i frysen?
Amanda
Hej Amanda! En vecka väl övertäckt i frysen ska den klara. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Ett tips är att blanda de krossade pepparkakorna med smält smör så håller botten ihop bättre.
Hanna
Gott
Stephanie
Hej Monica! Vi har gjort i 1 1/2 liters formar och de har räckt precis. Men tur du hade en till!
Ica-köket
God, men lite svårserverad eftersom "botten" bara är smulade pepparkakor. Och inte en chans att den ryms i en 1.5l-form; jag fyllde nästan två.
Monika
Vi gjorde en med glutenfria pepparkakor. Rekommenderar att inte smula pepparkakorna för fint. Vi använde en silikonform utan folie och det blev en perfekt yta på kakan. Nästa gång provar vi med mindre muffinsformar så det blir en per person. Slutresultatet blev väldigt gott, men det liknar mer glass än cheesecake.
Magnus
Underbar dessert!
Emelie