Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julens bästa dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Gör så här
04:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stMinskade receptet till 3 ägg och 3 dl grädde. Tillsatte dock saft från 1/2 apelsin. Det blev lagom till en springform och apelsinsaften från den halva apelsinen höjde smaken betydligt.
Annica
En favorit vid jul och nyår. Varierar och kör ibland med digestive då vissa inte gillar pepparkakor! Dekorerar med granatäpple kärnor, kaksmulor och apelsinskal. Mycket uppskattat
Marita
Mycket gott recept som uppskattas av alla. Blir dock mycket mer än till en 1,5 l form. Jag gör i form av ett hjärt. Motsvarar en vanlig springform ungefär. Tillsätt gärna lite smält smör till pepparkakorna så håller den ihop bättre.
Annelie