Apelsin- och pepparkakscheesecake

314
44
Apelsin- och pepparkakscheesecake

Denna cheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning med apelsinsmak. Perfekt att bjuda på till jul, men även vid andra tillfällen på året.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Apelsin- och pepparkakscheesecake

Ingredienser

8 portioner
100 g smör eller margarin
30 pepparkakor

Fyllning

200 g färskost
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft

Topping

2 dl crème fraiche
1/2 - 1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pepparkakor, smör, färskost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria  pepparkakor. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

314

Kommentarer

Helena

2023-01-08

Har gjort den här i många år, men har den även inne i ugn ca.5min med toppingen på brukar bli jätte bra. Den är så god😋

Maria

2022-12-23

God och lättfixad. Men en del saft rinner ut ur den löstagbara bottenplattan. Jag måste ha antingen alufolie i formen eller ugnsform som fångar upp saften under kakan. Annars måste jag rengöra ugnen.

Eva

2022-12-23

Toppingen blev löst rinnande. Så tråkigt !!! Bara o kasta . Tänkte ha den till uppesittarkvällen . Hur kan man lägga ut recept som inte fungerar ?

Näringsvärde per portion

Energi 1926 KJ / 460 kCal
Fett 31 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 41 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden