Apelsin- och pepparkakscheesecake

Denna pepparkakscheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning med apelsinsmak. Perfekt att bjuda på till jul, men även vid andra tillfällen på året.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Ingredienser
8 portioner
100 g smör eller margarin
150 g pepparkakor (ca 30 st)
Fyllning
200 g färskost
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
Topping
2 dl crème fraiche
1/2 - 1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor
Gör så här
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett31 g
Salt0.7 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
Hur mycket är 30 pepparkakor i gram? Pepparkakor varierar i storlek
Ylva
2024-12-31Hej Ylva! Tack! Nu har vi uppdaterat receptet! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-02det här receptet gör jag till jul varje år. uppskattas av alla och våra släktingar från "utomlands" tycker den här efterrätten är supersmaskig
Emma
2024-09-26Jättegod
Britt-mari
2023-11-07