Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Apelsin- och pepparkakscheesecake

Denna cheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning med apelsinsmak. Perfekt att bjuda på till jul, men även vid andra tillfällen på året.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g smör eller margarin
  • 30 pepparkakor
Fyllning
  • 200 g färskost
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • pepparkakor
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
  3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal och saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria pepparkakor. Välj laktosfritt smör, laktosfri färskost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria pepparkakor. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(8)