Apelsin- och pepparkakscheesecake

308
39
Apelsin- och pepparkakscheesecake

Denna cheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning med apelsinsmak. Perfekt att bjuda på till jul, men även vid andra tillfällen på året.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Apelsin- och pepparkakscheesecake

Ingredienser

8 portioner
100 g smör eller margarin
30 pepparkakor

Fyllning

200 g färskost
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft

Topping

2 dl crème fraiche
1/2 - 1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pepparkakor, smör, färskost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria  pepparkakor. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

308

Kommentarer

Airie

2021-11-29

Det räcker med 1/2 dl florsocker i toppingen.

Viktoria

2021-11-27

Det bästa, och godaste efterrätten på Julbordet

Elin

2021-10-14

Supergod! Inte för söt 🥰

Näringsvärde per portion

Energi 1926 KJ / 460 kCal
Fett 31 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 41 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept