Fryst björnbärscheesecake med kolasås
Denna cheesecake med björnbär och kolasås är en höjdare. Ovanpå marängbottnar lägger du en himmelsk röra av bland annat marshmallows, björnbär, färskost och en kolasås gjord på kondenserad mjölk. Cheesecaken serveras fryst med kolasåsen till topping.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
8 bitar
400 g färskost
1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
3 ägg
finrivet skal och juice av 1 lime
250 g frysta, tinade björnbär
2 marängbottnar (à 180 g)
2 dl marshmallows (mini eller stora)
Garnering
björnbär eller andra bär
marshmallows
1 sats kolasås (klicka på länken)
ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa efterrätten som går att förbereda dagen innan. Jag får alltid stående ovationer för denna cheesecake :-)
Lina
2016-01-15Hej! Nej man ska inte värma mjölken som blandas med färskosten, den ska alltså blandas direkt. Däremot ska man koka den (hela burken) som ska vara till kolasåsen.
Redaktionen
2010-10-18Hej! Jag undrar om man ska röra ihop den kondenserade mjölken och färskosten utan att mjölken har fått koka först? Kanske en dum fråga men det är ju tråkigt att göra fel...
Maria
2010-10-18