Fryst björnbärscheesecake med kolasås

40
4
Fryst björnbärscheesecake med kolasås

Denna cheesecake med björnbär och kolasås är en höjdare. Ovanpå marängbottnar lägger du en himmelsk röra av bland annat marshmallows, björnbär, färskost och en kolasås gjord på kondenserad mjölk. Cheesecaken serveras fryst med kolasåsen till topping.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Fryst björnbärscheesecake med kolasås

Ingredienser

8 bitar
400 g färskost
1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
3 ägg
finrivet skal och juice av 1 lime
250 g frysta, tinade björnbär
2 marängbottnar (à 180 g)
2 dl marshmallows (mini eller stora)

Garnering

björnbär eller andra bär
marshmallows
1 sats kolasås (klicka på länken)
ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Går utmärkt att förbereda flera dagar i förväg. Se till att göra kolasåsen i god tid före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Lina

2016-01-15

Bästa efterrätten som går att förbereda dagen innan. Jag får alltid stående ovationer för denna cheesecake :-)

Redaktionen

2010-10-18

Hej! Nej man ska inte värma mjölken som blandas med färskosten, den ska alltså blandas direkt. Däremot ska man koka den (hela burken) som ska vara till kolasåsen.

Maria

2010-10-18

Hej! Jag undrar om man ska röra ihop den kondenserade mjölken och färskosten utan att mjölken har fått koka först? Kanske en dum fråga men det är ju tråkigt att göra fel...