Fryst björnbärscheesecake med kolasås

Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat
4
Fryst björnbärscheesecake med kolasås

Denna cheesecake med björnbär och kolasås är en höjdare. Ovanpå marängbottnar lägger du en himmelsk röra av bland annat marshmallows, björnbär, färskost och en kolasås gjord på kondenserad mjölk. Cheesecaken serveras fryst med kolasåsen till topping.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Fryst björnbärscheesecake med kolasås

Ingredienser

8 bitar
400 g färskost
1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
3 ägg
finrivet skal och juice av 1 lime
250 g frysta, tinade björnbär
2 marängbottnar (à 180 g)
2 dl marshmallows (mini eller stora)

Garnering

björnbär eller andra bär
marshmallows
1 sats kolasås (klicka på länken)
ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Bästa efterrätten som går att förbereda dagen innan. Jag får alltid stående ovationer för denna cheesecake :-)

Lina

2016-01-15

Hej! Nej man ska inte värma mjölken som blandas med färskosten, den ska alltså blandas direkt. Däremot ska man koka den (hela burken) som ska vara till kolasåsen.

Redaktionen

2010-10-18

Hej! Jag undrar om man ska röra ihop den kondenserade mjölken och färskosten utan att mjölken har fått koka först? Kanske en dum fråga men det är ju tråkigt att göra fel...

Maria

2010-10-18

Testa liknande recept

Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärsclafoutis
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sviss med citron, björnbär och lakrits
Betyg 4.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårörda björnbär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Björnbärspaj
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga