Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fryst björnbärscheesecake med kolasås

Denna cheesecake med björnbär och kolasås är en höjdare. Ovanpå marängbottnar lägger du en himmelsk röra av bland annat marshmallows, björnbär, färskost och en kolasås gjord på kondenserad mjölk. Cheesecaken serveras fryst med kolasåsen till topping.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa färskosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken.
  2. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i limeskal och limejuice.
  3. Mosa björnbären.
  4. Lägg en marängbotten i en springform, ca 22 cm i diameter (för 8 port). Bred ut bärmoset på marängen. Tryck ner minimarshmallows eller bitar av stora marshmallows. Häll på hälften av färskostsmeten.
  5. Lägg på den andra marängbottnen och häll på resten av smeten. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten.
  6. Garnering: Ta ut cheesecaken 40 minuter före servering. Garnera med björnbär och marshmallows. Ringla över lite av kolasåsen och servera resten vid sidan om. Strö ev över ätbara blommor.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Går utmärkt att förbereda flera dagar i förväg. Se till att göra kolasåsen i god tid före servering.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 400 g färskost
  • 1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 3 ägg
  • finrivet skal och juice av 1 lime
  • 250 g frysta, tinade björnbär
  • 2 marängbottnar (à 180 g)
  • 2 dl marshmallows (mini eller stora)
Garnering
  • björnbär eller andra bär
  • marshmallows
  • 1 sats kolasås (klicka på länken)
  • ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse
Lägg till i inköpslistan