Läckraste kolasåsen - dulce de leche

Om du har tid någon gång, prova denna läckra kolasås – dulce de leche. Du gör den enkelt på kondenserad mjölk i burk som kokas. Den kondenserade mjölken ger en söt kolasås som inte går av för hackor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Ingredienser
6 portioner
1 oöppnad burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g) utan etikett
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2268 KJ / 544 kCal
Fett30 g
Salt1.06 g
Kolhydrater40 g
Protein27 g
Kommentarer
Vi använde osötad kondenserad mjölk, ”Orginal” och kokade den i två timmar men inget hände. Kokade den i 1 timme till men den var fortfarande helt lös. Öppnade burken och kokade mjölken i kastrull i 30 minuter men den blev superäcklig. Såg senare i ett annat recept att det skulle vara sötad kondenserad mjölk. Tips till alla nybörjare där ute! Nu ska vi till affären och köpa färdig dulce de leche:)
Tora
2021-02-07Hej Tora! Vi ber om ursäkt för att det inte blev bra. Vi har nu förtydligat i receptet att det ska vara sötad kondenserad mjölk. Hoppas att du vill testa koka dulce de leche igen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-02-16Äntligen finns det äkta argentinsk Dulce de Leche i Sverige. Pampas Delis Dulce de Leche är den godaste kolasås/kräm jag någonsin ätit. Den säljs på vissa Ica butiker här i Stockholm och rekommenderar den starkt. Kokt kondenserad mjölk är en god variant men det tar så lång tid tills den blir färdig och framförallt är det inte den äkta Dulce de Leche smaken (jag kommer från Sydamerika). Så gott till pannkakor och glass och mycket mer!!!
Sheila dina
2014-05-07Hej Kristina! Tack för ditt tips - låter jättegott!
Redaktionen
2013-10-09