Fryst äppelcheesecake i glas

Cheesecake i glas är både en enkel och praktisk dessert – och ljuvligt god såklart! Här har vi gjort en fryst variant av cheesecake med äpple som serveras med salt kolasås och rostade pekannötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
8 portioner
2 röda äpplen
1/2 dl strösocker
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl vatten
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
200 g färskost
Salt kolasås
1/2 dl brun farin
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
1 krm flingsalt
1 dl rostade pekannötter
Gör så här
00:10:00
04:00:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1635 KJ / 391 kCal
Fett29 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
8 stBara att följa receptet så blir det supergott!
Lena
Riktigt god dessert. Vi valde att byta ut röda äpple till gröna äpple så den blev syrligare och den blev ännu godare.
Sophie
Riktigt god, speciellt med flingsaltet och krispet från pacannötterna.
Maria