Denna lättlagade och friska fruktsallad med hasselnötstopping är ett riktigt höjdarrecept! Blanda snabbt ihop dina mumsiga frukter och servera dem direkt med den krämiga toppingen av nötter, matyoghurt, syrligt apelsinskal och söt honung.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2006
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Johanna
2008-09-19Jag tycker det räcker med 0,5 - 1 dl nötter i toppingen. Jag rostar inte nötterna då jag tycker de blir beska då. Annars är det ett toppenrecept. Väldigt gott!
Marianne
2006-07-20Underbart gott men snåla inte med honungen.