Fruktsallad med hasselnötstopping

7
2
Fruktsallad med hasselnötstopping

Denna lättlagade och friska fruktsallad med hasselnötstopping är ett riktigt höjdarrecept! Blanda snabbt ihop dina mumsiga frukter och servera dem direkt med den krämiga toppingen av nötter, matyoghurt, syrligt apelsinskal och söt honung.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Fruktsallad med hasselnötstopping

Ingredienser

4 portioner
2 blodapelsiner
1 mango
2 bananer
200 g frysta hallon (tinade)

Hasselnötstopping

2 dl hasselnötskärnor
2 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
rivet apelsinskal
2 tsk honung

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Johanna

2008-09-19

Jag tycker det räcker med 0,5 - 1 dl nötter i toppingen. Jag rostar inte nötterna då jag tycker de blir beska då. Annars är det ett toppenrecept. Väldigt gott!

Marianne

2006-07-20

Underbart gott men snåla inte med honungen.

Näringsvärde per portion

Energi 1790 KJ / 428 kCal
Fett 25 g
Salt 6 g
Kolhydrater 39 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden