Fruktsallad med apelsinläsk

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Fruktsallad med apelsinläsk

En smaskig fruktsallad på apelsin, melon, ananas, nektarin, äpple och vindruvor. Att marinera frukten i apelsinläsk gör efterrätten extra frisk och smakrik. Toppad med en härlig grädde smaksatt med mandellikören Amaretto, blir fruktsalladen extra flott.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Fruktsallad med apelsinläsk

Ingredienser

6 portioner
1   apelsin
1   bit melon (à 250 g)
1   bit ananas (à 300 g)
1   nektarin
1   äpple
15   kärnfria vindruvor
1   burk apelsinläsk (à 33 cl)

Amarettogrädde

2 dl  vispgrädde
1 - 2 msk  amaretto italiensk mandellikör (kan uteslutas)
1/2 dl  rostade mandelspån

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Så enkelt och supergott

Inger

2018-09-28

Testa liknande recept

Fruktsallad med mangosås
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk fruktsallad med mandelyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktsallad med råkräm
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktsallad med cottage cheese
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Druvsalsa med hetta
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vindruvsglass
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga