Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fruktsallad med apelsinläsk

En smaskig fruktsallad på apelsin, melon, ananas, nektarin, äpple och vindruvor. Att marinera frukten i apelsinläsk gör efterrätten extra frisk och smakrik. Toppad med en härlig grädde smaksatt med mandellikören Amaretto, blir fruktsalladen extra flott.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort skal från apelsin, melon och ananas. Kärna ur melon, nektarin och äpple. Skär frukten i ätvänliga bitar. Lägg i en bunke och häll på läsken. Vänd runt och låt stå och dra 20–30 minuter.
  2. Amarettogrädde: Vispa grädden fast och rör i likören. Fördela frukt och läsk i glas. Klicka på grädden och strö över mandelspån.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 apelsin
  • 1 bit melon (à 250 g)
  • 1 bit ananas (à 300 g)
  • 1 nektarin
  • 1 äpple
  • 15 kärnfria vindruvor
  • 1 burk apelsinläsk (à 33 cl)
Amarettogrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk Amaretto italiensk mandellikör (kan uteslutas)
  • 1/2 dl rostade mandelspån
Lägg till i inköpslistan