Frukostsallad med avokado och grönkål

20
1
Frukostsallad med avokado och grönkål

Sallad till frukost? Ja, varför inte? På många håll i världen börjar man dagen med något rätt så matigt, ofta med mycket grönsaker. Blir konceptet en god vana kan du röra ihop en stor sats av tahinidressingen och förvara i kylen. Den håller minst en vecka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Frukostsallad med avokado och grönkål

Ingredienser

2 portioner
3 msk
tahini (sesampasta)
2 tsk
färskpressad citronjuice
2 msk
kallt vatten
1 tsk
flytande honung
2 krm
salt
1
mogen avokado
1
påse hackad färsk grönkål (à 125 g)
2
ägg
-
olja (till stekning)
1 1/2 dl
blåbär
3 msk
grovhackade rostade sötmandlar (gärna rostade med tamari eller bbq smak)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut stekta ägg.

Gör så här

Tips

Prova gärna andra goda kombinationer av frukt, bär och grönsaker. Några förslag är hallon och 
röd paprika, vattenmelon och gurka eller mango och tomat.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Catarina

2020-02-16

Oväntat gott, tog cashewnötter i stället för mandel. Det är en rejäl sats grönkål för två personer! Använde ungefär hälften så mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2086 KJ / 498 kCal
Fett 39 g
Salt 1.71 g
Kolhydrater 14.4 g
Protein 19.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept