Frukostsallad med avokado och grönkål
Sallad till frukost? Ja, varför inte? På många håll i världen börjar man dagen med något rätt så matigt, ofta med mycket grönsaker. Blir konceptet en god vana kan du röra ihop en stor sats av tahinidressingen och förvara i kylen. Den håller minst en vecka.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
2 portioner
3 msk tahini (sesampasta)
2 tsk färskpressad citronjuice
2 msk kallt vatten
1 tsk flytande honung
2 krm salt
1 mogen avokado
1 påse hackad färsk grönkål (à 125 g)
2 ägg
olja (till stekning)
1 1/2 dl blåbär
3 msk grovhackade rostade sötmandlar (gärna rostade med tamari eller bbq smak)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2086 KJ / 498 kCal
Fett39 g
Salt1.71 g
Kolhydrater14.4 g
Protein19.3 g
Kommentarer
Bytte från grönkål till svartkål
Greger
2024-01-15Oväntat gott, tog cashewnötter i stället för mandel. Det är en rejäl sats grönkål för två personer! Använde ungefär hälften så mycket.
Catarina
2020-02-16