Frukostsallad med avokado och grönkål

20
1
Frukostsallad med avokado och grönkål

Sallad till frukost? Ja, varför inte? På många håll i världen börjar man dagen med något rätt så matigt, ofta med mycket grönsaker. Blir konceptet en god vana kan du röra ihop en stor sats av tahinidressingen och förvara i kylen. Den håller minst en vecka.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Frukostsallad med avokado och grönkål

Ingredienser

2 portioner
3 msk tahini (sesampasta)
2 tsk färskpressad citronjuice
2 msk kallt vatten
1 tsk flytande honung
2 krm salt
1 mogen avokado
1 påse hackad färsk grönkål (à 125 g)
2 ägg
olja (till stekning)
1 1/2 dl blåbär
3 msk grovhackade rostade sötmandlar (gärna rostade med tamari eller bbq smak)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut stekta ägg.

Gör så här

Tips

Prova gärna andra goda kombinationer av frukt, bär och grönsaker. Några förslag är hallon och 
röd paprika, vattenmelon och gurka eller mango och tomat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Catarina

2020-02-16

Oväntat gott, tog cashewnötter i stället för mandel. Det är en rejäl sats grönkål för två personer! Använde ungefär hälften så mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2086 KJ / 498 kCal
Fett 390 g
Salt 171 g
Kolhydrater 144 g
Protein 193 g
Läs mer om näringsvärden