Frukostmuffins
Överraska någon du tycker om med dessa goda frukostmuffins. Muffinsen får fin struktur tack vare havregrynen och varje muffins är dessutom smaksatt med två äppelklyftor och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999
Ingredienser
12 st
6 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl mjölk
75 g smält smör
2 äpplen
kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För nyttigare mellis-muffins bytte jag ut sockret mot två mosade bananer. Rev även äpplet i smeten istället och tog större muffinsformar så att det blev ca 9 st muffins. Fungerar fint och uppskattades av barnen!
Nicole
2024-11-14Jättegoda efter lite modifikationer. 3dl vetemjöl och 3dl grahamsmjöl, 0,5dl råströsocker och 1msk kanel. Vi delade även på dem och hade jordnötssmör till. Mumsigt!
Maria-josefina
2024-03-10Jag följde några andras tips och bytte ut 1,5 dl vetemjöl mot grahamsmjöl, tog ca 0,3 dl socker och 0,5 dl rapsolja istället för margarin. Blandade äppelskivorna med sockret och kanelen. Gott att äta med philadelphia eller lite smör och ost!
Sandy
2022-01-05