Frukostmuffins | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Frukostmuffins

Överraska någon du tycker om med dessa goda frukostmuffins. Muffinsen är nyttiga tack vare havregrynen och varje muffins är dessutom smaksatt med två äppelklyftor och kanel.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa äggen och rör i mjölken och margarinet. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen.
  3. Fördela smeten i muffinsformar*. Fyll formarna nästan upp till övre kanten. Tryck ner två äppelklyftor i varje muffins och skaka över kanel.
  4. Grädda i ca 30 minuter.

Tips

*Smord muffinsform i plåt med 12 hål, passar bäst till dessa kraftiga muffins. Man kan också sätta en pappersmuffinsform i varje så är det lätt att lyfta upp de färdiga bullarna och du slipper smörja plåten. Det går också att ta dubbla pappersmuffinsformar om du inte har plåtform.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1 dl smält eller flytande margarin
  • 2 äpplen (skalade och skurna i klyftor)
  • kanel
Lägg till i inköpslistan