Amerikanska bananpannkakor med blåbär
Fluffiga amerikanska bananpannkakor som har en härlig smak av både banan, jordnötssmör och vaniljsocker. Extra mättande också när du gör bananpannkakor med havregryn i smeten. Servera dem på en lyxig frukost eller brunch gärna med blåbär och lönnsirap.
Ingredienser
2 portioner
2 ägg
1 mogen banan
1 dl havregryn
2 msk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk smör
Till servering
250 g färska eller frysta tinade blåbär
2 msk lönnsirap
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2059 KJ / 492 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater56 g
Protein14 g
Kommentarer
Lite torra, men goda
Vilma
2024-03-15Det behövs salt! 0,5 krm minst.
Gabriella
2024-02-17Så enkel att göra. Bara att mixa och steka. Så smidigt.
Zara
2024-02-10