Frozen yoghurt med ingefära och citron
Sugen på en fräsch och svalkande dessert? Satsa på att göra egen krämig frozen yoghurtglass, det är lätt som en plätt – och minst lika god som vanlig glass! Syrlig citron och söt syltad ingefära sätter smarrig smak. Garnera gärna med lite rivet citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
8 portioner
150 g syltad inlagd ingefära
1/2 dl florsocker
1 tsk finrivet citronskal
6 dl matyoghurt (0% eller 10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi413 KJ / 109 kCal
Fett6 g
Salt0.07 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g
Kommentarer
Ska man bara använda ingefäran i burken eller allt?
Carina
2020-10-09Hej Carina! Det är bara ingefäran som ska i glassen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-12Vad menas med "syltad inlagd ingefära"? Har frågat i två butiker utan framgång, misstänker att det inte är gari jag ska ha. Om det är något jag lägger in själv, är det sockerlag eller något annat recept att följa? Har hittat flera varianter.
Fredrik
2020-06-28Hej Fredrik! Det är en färdig produkt. Ingefäran ligger skalad i bitar i sockerlag ofta i glasburk. Du bör hitta den i välsorterade ICA-butiker under skafferi. Fråga annars om din ICA-handlare kan ta in den i sitt sortiment. Om du inte får tag i den färdiga produkten. Går det säkert att lagga in egen enligt detta recept men då bör du utesluta kryddnejlikor och kanel. https://www.ica.se/recept/syltad-ingefara-2782/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-30Låter gott! Ska testa göra denna och byta ut florsockret mot sukrin melis istället ;)
Anna
2020-06-23