Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Frozen yoghurt med ingefära och citron

Sugen på en fräsch och svalkande dessert? Satsa på att göra egen krämig frozen yoghurtglass, det är lätt som en plätt – och mer hälsosamt än vanlig glass! Syrlig citron och söt syltad ingefära sätter smarrig smak. Garnera gärna med lite rivet citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa ingefära, florsocker, citronskal och hälften av yoghurten i en matberedare till en slät smet. Till resterande yoghurt och fortsätt mixa en liten stund till.
  2. Häll yoghurtsmeten i en frystålig form, gärna plastfolieklädd. Ställ in i frysen 3 timmar.
  3. Ta ut yoghurtglassen och skär i bitar. Lägg dem i en matberedare och mixa till en smidig konsistens. Servera genast!

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g syltad inlagd ingefära
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 6 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 413 kJ / 109 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer