Frozen key lime pie

Frisk, krämig och oemotståndligt god! Frozen key lime pie är en härligt syrlig dessert med len limefyllning och knaprig digestivebotten som är perfekt att förbereda i förväg. Toppad med vispad grädde och limeskivor är den dessutom en fröjd för ögat!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
8 portioner
Botten
100 g smör
200 g digestivekex
4 msk strösocker
1 krm salt
Fyllning
ca 5 lime (2 msk finrivet skal och 4 msk juice, för 8 port)
ca 400 g sötad kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Topping
2 dl vispgrädde
1 lime (finrivet skal och limeskivor till garnering)
Gör så här
00:15:00
04:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stAllså HUR god???!!! Jag och sonen älskar denna! 😍
Annelie
Använde en springform som gjorde det lätt att få snygga bitar. Tre lime räckte gott o väl om man knådar dom först så dom blir riktigt mjuka. Om man vill spara några extra kronor kronor så skippar man toppingen eftersom fyllningen är nog så "gräddig". Halverade sockermängden i pajskalet då digestivekexen är så pass söta. Alla tyckte att "pajen" var supergod o vi kommer absolut att göra den fler gånger.
Gabrielle
Riktigt god paj
Anna