Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Frittes skaldjurspannkaka

Frittes skaldjurspannkaka är ett recept på en lyxig pannkaka i ugn med purjolök, tonfisk, musslor, räkor och tomat. Den aromatiska ugnspannkakan serverar du med sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ägg, mjölk, vetemjöl och salt till en slät smet.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolök. Lägg margarin eller smör och purjolök i en ugnssäker form, ca 20x30 cm (för 4 port). Ställ in i 225° C och fräs några minuter. Rör om.
  3. Ta ut formen och fördela avrunnen tonfisk, avrunna musslor, räkor och skivade tomater. Häll pannkakssmeten över. Grädda i ca 30 minuter.
  4. Servera med isbergssallat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 1 l mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk tonfisk i vatten (à ca 185 g)
  • 1 burk musslor i vatten (à ca 225 g)
  • 200 g skalade räkor
  • 3 tomater
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?