Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frittatasnibbar

Med detta recept kan du snabbt tillaga en italiensk frittata med härlig smak av oliver och ost. Stek bara din krämiga, omelettliknande smet i panna och servera den direkt uppskuren i härliga frittatasnibbar. Gott, mättande och snabblagat!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman ägg och matlagningsyoghurt. Skala och skiva löken. Halvera oliverna.
  2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och krydda. Häll smeten i en stekpanna med varmt matfett.
  3. Grädda tills frittatan har stelnat helt, vänd en gång och ge den lite färg på undersidan. Skär i snibbar.

För alla

Frittatasnibbar är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 ägg
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 2 rödlökar
  • 1 dl oliver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost , gärna västerbotten
  • 1 dl löst packade basilikablad
  • 1 msk matfett
Lägg till i inköpslistan