Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lantbröd med salsa och grillad kyckling

Den marinerade, grillade kycklingen gör sig förträffligt med salladen, den hemmagjorda dressingen, det färska lantbrödet och salsan. Detta är ett recept på en minst sagt lyckad kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kyckling: Lägg kycklingen i en skål. Häll över olja samt grovhackade vitlöksklyftor, grovstrimlad basilika samt saften från citronen. Snabbmarinera i ca 15 minuter.
  3. Sallad + dressing: Bryt salladsbladen och lägg dem i en skål. Tillsätt osten, löken och oliverna. Blanda vinägern med olja, salt och peppar. Häll det över salladen.
  4. Stek eller grilla kycklingfiléerna på medelstark värme i 4-5 minuter per sida. Salta, peppra och varmhåll tills resten är klart.
  5. Lantbröd: Gnid in brödskivorna med hackad vitlök och olivolja. Rosta skivorna i ugnen ca 5 minuter, eller tills de fått fin färg.
  6. Lägg bröden på tallrikar och lägg på salladen. Häll generöst med salsa över bröden och lägg på kycklingen. Garnera ev med färsk basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk basilika
  • saft av 1 citron (saft av 1 citron motsvarar ca 1/2 dl)
Sallad + dressing
  • 1 kruka romansallad eller liknande
  • 100 g hyvlad Västerbottensost
  • 100 g purjolök eller salladslök
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Lantbröd
  • 4 skivor lantbröd (skurna på mitten)
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
Till servering
  • 1 burk Thick'n chunky salsasås
  • ev basilikablad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info