Lantbröd med salsa och grillad kyckling
Den marinerade, grillade kycklingen gör sig förträffligt med salladen, den hemmagjorda dressingen, det färska lantbrödet och salsan. Detta är ett recept på en minst sagt lyckad kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 dl färsk basilika
saft av 1 citron (saft av 1 citron motsvarar ca 1/2 dl)
Sallad + dressing
1 kruka romansallad eller liknande
100 g hyvlad Västerbottensost
100 g purjolök eller salladslök
1 dl svarta oliver
2 msk vinäger
3 msk olivolja
salt
peppar
Lantbröd
4 skivor lantbröd (skurna på mitten)
1 vitlöksklyfta
olivolja
Till servering
1 burk Thick'n chunky salsasås
ev basilikablad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Man kan även dela en kycklingfilé på hälften om man tycker den är för tjock så blir det mer smak av grill. En lättare variant är att lägga kycklingen direkt på brödet utan att ha olja på och ha lite dressig på salladen.
Sabina
2006-03-19Åt detta på en tjejträff, så supergott!!! Detta hamnar bland "mina recept"
Ulrika
2004-03-10