Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sparrispotatis i tomatsås med serranoskinka och mozzarella

Bjud på en smak av Italien till förrätt med denna sparrispotatis i tomatsås med Serranoskinka och mozzarella. Tomatsåsen och mozzarellan ger en extra twist till denna rätt som är både smakrik och vacker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eller borsta potatisen noga och koka den i lättsaltat vatten.
  2. Sås: Dela, kärna ur och hacka paprikan. Skala och hacka löken. Skölj och klyfta tomaterna fint.
  3. Lägg allt i en kastrull, pressa i vitlöken och tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt såsen sjuda 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Ånga av potatisen, dela den i mindre bitar och blanda ner den i tomatsåsen.
  5. Till servering: Servera med serranoskinka, en skiva mozzarellaost och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g sparrispotatis
Sås
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,8 dl chilisås
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Till servering
  • 250 g serranoskinka
  • mozzarella
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan