Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

En frittata är som en matigare variant på en italiensk omelett där du tager vad du haver. Perfekt rätt att göra när man har ägg och potatis över hemma, bara att blanda ner sina favoriter från kyl och frys!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

Ingredienser

4 portioner

Frittata

450 g sparrispotatis
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 förp mozzarella
5 ägg
1 dl vatten
salt
peppar

Tomatsoppa

2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk oregano
1/2 kruka salvia
1 msk vatten

Gör så här

00:05:00
00:03:00
00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott! Nästa gång ska jag dock krydda lite mer på "omeletten".

    Carolin

Näringsvärde per portion

Energi2220 KJ / 530 kCal
Fett24.3 g
Kolhydrater51.6 g
Protein21.6 g

Testa liknande recept

  • Ciabatta med lök, skinka & mozzarella
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza med salami och pumpa
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza med zucchini, pistage och citron
    Betyg 4.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad