Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Frittata med sparris & svarta oliver

Gör en härlig frittata med sparris och svarta oliver med hjälp av detta recept. Frittatan är lika god varm som kall. Grädda din mumsiga, omelettliknande frittata toppad med smakrik parmesanost och servera ihop med krispiga, fräscha grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela sparrisen i mindre bitar och fräs dem någon minut i olja i ugnssäker stekpanna, ca 24 cm (för 4 port). Skölj och halvera tomaterna. Smula fetaosten.
  3. Vispa ihop ägg och vatten och tillsätt det tillsammans med övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar, strö parmesanosten överst.
  4. Grädda frittatan i ugnen i 20 minuter eller tills den stelnat utan att bli bränd. Servera varm eller kall med extra grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färsk eller fryst sparris
  • 10 små tomater
  • 100 g fetaost
  • 6 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 50 g finriven parmesanost
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer