Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frittata med gröna bönor

Lättlagad och god omelett till lunch eller lättare middag. Denna frittata med bruna bönor, parmesanost, spenat och basilika serveras med blandsallad och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och snoppa bönorna eller tina motsvarande mängd frysta. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av.
  2. Dela bönorna på mitten. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs bönorna några minuter i oljan. Salta.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, parmesanost och vitpeppar. Hacka spenaten och vispa ner i äggsmeten tillsammans med hackad basilika. Häll smeten över bönorna.
  4. Stek frittatan på medelvärme i ca 5 minuter. Låt den glida ner på en tallrik och vänd tillbaka den i pannan. Stek i 2-3 minuter på andra sidan.
  5. Servera frittatan skuren i bitar med en blandad sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g gröna bönor
  • 2 msk olja
  • salt
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 krm vitpeppar
  • 150 g färsk spenat
  • 2 msk färsk basilika
  • blandad sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?