Frittata med chèvre och edamame

26
3
Frittata med chèvre och edamame

Frittata är en italiensk omelettvariant och till en sådan tar man i regel vad man haver. Det är alltså den ultimata resträtten, som passar utmärkt att njuta av såväl till frukost, brunch, lunch och middag. Här laddar vi frittatan med sojabönor, spenat och chèvre.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Frittata med chèvre och edamame

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst bladspenat (tinad)
250 g cottage cheese
200 g smulad getost (av chèvretyp)
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
6 ägg
2 dl mjölk (3 %)
2 krm salt
1 krm peppar
4 hackade schalottenlökar
2 msk olja
250 g frysta sojabönor
1 msk olivolja

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av cottage cheese, ost och mjölk.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Gunilla

2021-07-15

Smarrigt och enkelt!

Tomas

2020-06-04

Mycket god, matig rätt, som vi lagade som kvällsmål. Tog på rekommendation fr recensioner fetaost istället för chèvre. Stekte med bacon i löken (familjen vill gärna ha nåt mer än rent vegetariskt). Vi tillsatte även 1/2 tsk sambal oelek, för att få lite sting i rätten. Med en fräsch grönsallad blev 4 pers mätta och det räckte även till matlåda dagen därpå.

Johanna

2017-10-19

Jag brukar byta ut chèvren mot fetaost. Enkelt, snabbt och mycket gott recept.

Näringsvärde per portion

Energi 2377 KJ / 568 kCal
Fett 41 g
Salt 3 g
Kolhydrater 9 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden