Frittata med bacon och purjo

En idealisk och snabblagad rätt gjord på ingredienser som du säkert har hemma. Ägg, bacon, purjolök och riven ost. Servera frittatan med en sallad och bröd.

Ingredienser
4 portioner
1 stor purjolök
1 lök
1 paket bacon (à 140 g) eller tärnat sidfläsk
4 - 5 kokta kalla potatisar
salt
svartpeppar
ca 8 ägg
1 dl crème fraiche
1 dl riven ost gärna västerbotten eller parmesan
grovhackad persilja
Till servering
sallad
bröd
Gör så här
00:07:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett34 g
Kommentarer
7 stGott o lätt
Anita
Skippa potatisen så är rätten LCHF. Salladslök fungerar minst lika bra som purjolök.
Carl fredrik
Frittatan blir betydligt godare om man lägger den i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader i stället.
Vanessa
Blev väldigt degig. Helt klart sämsta frittatan jag gjort, trots att jag gjort de andra utan recept. Det är alldeles för stor mängd för en stekpanna.
Kristin
Väldigt god rätt MEN ett måste är en god vinägrett dressing över frittatan när den ska ätas! Det tar inte 7 min. att stelna utan mycket längre, ändra gärna detta. Kan varmt rekommenderas!
Elizabeth
Mycket mycket gott! Middagen kändes lyxigare än det gamla vanliga. Med ett par ugnsvarma bröd och sallad till så blev det mer eller mindre perfekt! Som en annan recensent nämnt tidigare så står jag undrande till svårighetsgraden samt tillagningstiden. Rekommenderas starkt!
Erik
Jättegott resultat som vi gärna lagar igen! Dock vissa frågetecken. Fettvärde: låg? Detta är väl inte direkt någon bantarrätt... Svårgihetsgrad: Avancerat? Det är ju bara att låta den stelna i pannan... STORT frågetecken för citatet "låt det hela stelna i ca 7 minuter"! Det tar BETYDLIGT längre än 7 minuter för att få det hela att stelna. Även på en årets spis. Annars som sagt, jättegott. Till och med lilleman på två år gillade det!
Jessica