Friterat tunnbröd med kantarell och äpple

9
0
Friterat tunnbröd med kantarell och äpple

Höstiga snittar med friterat tunnbröd och en gräddig röra med smörstekta kantareller, lök och äpple. Perfekt att mumsa på före maten, på buffén eller som drinktilltugg. Leta efter färdiga tunnbrödschips i butiken om du inte vill fritera.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Friterat tunnbröd med kantarell och äpple

Ingredienser

6 portioner
2 mjuka tunnbröd
1 l frityrolja
1/2 rödlök
1 äpple
4 dl kantareller
1 msk smör
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 dl vispgrädde

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd och matfett. Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. 
Gör laktosfri: Välj bröd, grädde och matfett utan laktos. 
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 807 KJ / 193 kCal
Fett 14 g
Salt 48 g
Kolhydrater 15 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden