Friterat tunnbröd med kantarell och äpple

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
0
Friterat tunnbröd med kantarell och äpple

Höstiga snittar med friterat tunnbröd och en gräddig röra med smörstekta kantareller, lök och äpple. Perfekt att mumsa på före maten, på buffén eller som drinktilltugg. Leta efter färdiga tunnbrödschips i butiken om du inte vill fritera.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Friterat tunnbröd med kantarell och äpple

Ingredienser

6 portioner
2   mjuka tunnbröd
1 l  frityrolja
1/2   rödlök
1   äpple
4 dl  kantareller
1 msk  smör
1 krm  salt
1/2 krm  peppar
1 dl  vispgrädde

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd och matfett. Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. 
Gör laktosfri: Välj bröd, grädde och matfett utan laktos. 
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi807 KJ / 193 kCal
Fett14 g
Salt0.48 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Ostchurros med rom och smetana
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Suovasklämma
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pommes Dauphine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad camembert med hjortron
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga