Friterade räkbollar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Friterade räkbollar

Dessa friterade räkbollar är krispigt goda små tillbehör med mycket smak. Räkbollarna består, förutom räkorna, av bland annat avokado och paprika som blandas i en frityrsmet. När bollarna friteras blir de fint gyllenbruna och frasiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 bollar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka räkorna fint. Dela avokadon, ta ut kärnan och mosa köttet.
  2. Finhacka paprikan. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Lägg allt i en skål. Tillsätt äggen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i grönsakerna. Om smeten känns mycket kladdig kan du ta i lite mera mjöl. Smaka av med salt.
  4. Forma till små bollar, 2-3 cm i diameter. Fukta händerna då och då så går det lättare. Eller klicka i smeten med en liten sked.
  5. Fritera bollarna i omgångar i medelvarm (160°C) olja 2-3 minuter tills de är guldbruna runt om. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera gärna med thaisås.

Tips

De här frityrbollarna görs på många olika vis på Bahamas. Med conch (en sorts snäcka), fisk, skaldjur, skinka eller bara grönsaker. De kan friteras i förväg och bara doppas i het olja innan de serveras.

Ingredienser

Portioner: 35 bollar
  • 200 g skalade räkor
  • 1 avokado
  • 1/2 grön paprika
  • 1 liten röd chilifrukt, alt sambal oelek eller tabasco
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • olja till friteringen
Till servering
  • sötsur thaisås (finns på flaska)
Lägg till i inköpslistan