Friterade räkbollar

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Friterade räkbollar

Dessa friterade räkbollar är krispigt goda små tillbehör med mycket smak. Räkbollarna består, förutom räkorna, av bland annat avokado och paprika som blandas i en frityrsmet. När bollarna friteras blir de fint gyllenbruna och frasiga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Friterade räkbollar

Ingredienser

35 bollar
200 g skalade räkor
1 avokado
1/2 grön paprika
1 liten röd chilifrukt, alt sambal oelek eller tabasco
2 uppvispade ägg
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
olja till friteringen

Till servering

sötsur thaisås (finns på flaska)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Är det verkligen rätt med tre dl mjöl? 3 msk på sin höjd verkar rimligt . Med vänlig hälsning, Padel

Yvonne

2020-02-22

Hej Yvonne! Ja, det ska vara 3 dl mjöl som det står i receptet. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-02-24

Testa liknande recept

Räksalsa med gurka och lime
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Gyllene knyten
Betyg 2.5 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjur »montadito«
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Accras de morue – Krispiga fiskbollar
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spett med räkor och melon
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga