Friterade räkbollar
Dessa friterade räkbollar är krispigt goda små tillbehör med mycket smak. Räkbollarna består, förutom räkorna, av bland annat avokado och paprika som blandas i en frityrsmet. När bollarna friteras blir de fint gyllenbruna och frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Ingredienser
35 bollar
200 g skalade räkor
1 avokado
1/2 grön paprika
1 liten röd chilifrukt, alt sambal oelek eller tabasco
2 uppvispade ägg
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
olja till friteringen
Till servering
sötsur thaisås (finns på flaska)
Gör så här
Tips
De här frityrbollarna görs på många olika vis på Bahamas. Med conch (en sorts snäcka), fisk, skaldjur, skinka eller bara grönsaker. De kan friteras i förväg och bara doppas i het olja innan de serveras.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Är det verkligen rätt med tre dl mjöl? 3 msk på sin höjd verkar rimligt . Med vänlig hälsning, Padel
Yvonne
2020-02-22Hej Yvonne! Ja, det ska vara 3 dl mjöl som det står i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-24