Friterade räkbollar

6
1
Friterade räkbollar

Dessa friterade räkbollar är krispigt goda små tillbehör med mycket smak. Räkbollarna består, förutom räkorna, av bland annat avokado och paprika som blandas i en frityrsmet. När bollarna friteras blir de fint gyllenbruna och frasiga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Friterade räkbollar

Ingredienser

35 bollar
200 g skalade räkor
1 avokado
1/2 grön paprika
1 liten röd chilifrukt, alt sambal oelek eller tabasco
2 uppvispade ägg
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
olja till friteringen

Till servering

sötsur thaisås (finns på flaska)

Gör så här

Tips

De här frityrbollarna görs på många olika vis på Bahamas. Med conch (en sorts snäcka), fisk, skaldjur, skinka eller bara grönsaker. De kan friteras i förväg och bara doppas i het olja innan de serveras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Yvonne

2020-02-22

Är det verkligen rätt med tre dl mjöl? 3 msk på sin höjd verkar rimligt . Med vänlig hälsning, Padel

Redaktionen ICAse

2020-02-24

Hej Yvonne! Ja, det ska vara 3 dl mjöl som det står i receptet. Hälsningar Elina