Friterade räkbollar

Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Friterade räkbollar

Dessa friterade räkbollar är krispigt goda små tillbehör med mycket smak. Räkbollarna består, förutom räkorna, av bland annat avokado och paprika som blandas i en frityrsmet. När bollarna friteras blir de fint gyllenbruna och frasiga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Friterade räkbollar

Ingredienser

35 bollar
200 g skalade räkor
1 avokado
1/2 grön paprika
1 liten röd chilifrukt, alt sambal oelek eller tabasco
2 uppvispade ägg
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
olja till friteringen

Till servering

sötsur thaisås (finns på flaska)

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Är det verkligen rätt med tre dl mjöl? 3 msk på sin höjd verkar rimligt . Med vänlig hälsning, Padel

    Yvonne

    Hej Yvonne! Ja, det ska vara 3 dl mjöl som det står i receptet. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Friterade räkor
    Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räksalsa med gurka och lime
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Räkor med amerikansk cocktailsås
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gyllene knyten
    Betyg 2.5 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skaldjur »montadito«
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad