Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Friterad salvia

Friterad salvia är det optimala tilltugget på din mingelfest. Det kryddiga salviabladet i kombination med den krispiga ytan gör den till en vinnande aptitretare och är dessutom snabb att tillaga.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa upp ägget. Doppa bladen i detta och vänd lätt i mjölet.
  2. Hetta upp olja (150°C) och fritera bladen hastigt. Låt rinna av på hushållspapper, salta lätt och servera genast.

För alla

Fri från mjölkprotein och laktos men innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 fina färska salviablad
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • neutral olja till fritering
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer