Friterad fetaost med picklade jordgubbar

Undrar du vad du ska laga ikväll? Friterad fetaost! Den panerade osten friterar du gyllene och serverar genast tillsammans med picklade jordgubbar och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Ingredienser
4 portioner
Picklade jordgubbar
1/2 l färska jordgubbar
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 timjankvistar
Friterad fetaost
2 förp fetaost (à 150 g)
1/2 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
rapsolja (till fritering)
Till servering
flytande honung
färsk timjan
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1943 KJ / 465 kCal
Fett23 g
Salt1.8 g
Kolhydrater48 g
Protein17 g
Kommentarer
4 stDet går att använda havremjölk istället för ägg vid paneringen 😊
Towe
Har ni tips på vegetariskt alt för ägg till paneringen?
Jasmin
Hej Jasmin! Vi har inte testat men vi tror att kikärtsspad kan funka. Om du testar det så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur det blev. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Supergod! Dock hann jag inte pickla jordgubbarna så det blev sockrade😋
Isabella