Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Friterad ansjovis

Ett supergott och snabbt sätt att tillaga ansjovis! Rätten är ett utmärkt tilltugg och aptitretare. Den krispiga salta fisken gör sig bäst med en kall öl.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa ansjovisen/ restaurangfiléerna. Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Lägg dem på en tallrik och låt torka lite. Kan förberedas och förvaras i kyl eller frys.
  2. Fritera dem i 190°C tills de fått fin färg.

Tips

Gott med friterad persilja till en kall öl.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • ansjovis (skarpsill) eller restaurangfiléer
  • vetemjöl
  • ägg
  • ströbröd
  • olja
  • ev persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer