Fritatamuffins med fetaost och oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fritatamuffins med fetaost och oliver

Ett tjusigt recept på matiga fritatamuffins med fetaost och oliver som passar utmärkt att servera som antingen förrätt eller huvudrätt. Du fyller de smakrika matmuffinsarna med bland annat purjo, vitlök, oliver och feta. Otroligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Fyllning: Ansa och skär purjolöken i cm-tjocka strimlor. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Fräs purjo- och vitlök mjuk i olja. Krydda med salt och peppar.
  5. Skär den kokta potatisen i grova tärningar. Hacka oliverna och fetaosten grovt. Blanda lökfräs, potatis, oliver och fetaost.
  6. Fördela blandningen efter antal i en smord muffinsplåt.
  7. Äggsmet: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten över fyllningen i muffinsplåten. Tillaga mitt i ugnen 35-40 minuter.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 300 g potatis
Fyllning
  • 20 cm purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Äggsmet
  • 8 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan