Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fried rice med rökt skinka, grönsaker och ingefära

Fried rice är ett otroligt gott recept med intensiva smaker från bland annat curry och ingefära. Till riset serveras spröda grönsaker, rökt skinka och stekt ägg som gör rätten oemotståndligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla skinkan. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek wokgrönsakerna och purjolöken i hälften av oljan. Ta upp grönsakerna ur pannan. Stek skinkan i resten av oljan, blanda i curry och ingefära. Tillsätt riset och stek det. Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
  4. Stek äggen.
  5. Servera fried rice med stekta ägg.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g skivad, rökt skinka
  • 1/2 purjolök
  • 4 port ris
  • 500 g wokgrönsaker
  • 3 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • salt och peppar
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2286 kJ / 546 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer