Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frestande soppgryta

En frestande och rejäl soppgryta med skinka, potatis, paprika och purjolök. Grytan kryddar du med köttbuljong, rosmarin och svartpeppar. Servera med persilja över och med bröd till. Matig, god och enkel.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna skinkan eller fläsket. Lägg det i en gryta och fräs det i sitt eget fett.
  2. Skala potatisarna och skär i bitar, kärna ur paprikan och strimla den. Strimla purjolöken. Lägg i "det gröna" i grytan. Tillsätt buljongtärningarna, vatten, rosmarin och svartpeppar. Koka grytan ca 15 minuter.
  3. Servera med mycket persilja över och bröd att doppa i buljongen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g rökt skinka eller rimmat sidfläsk
  • 8 potatisar
  • 1 grön paprika
  • 1 liten purjolök
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • persilja
  • 1 tsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?