Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Lisas pastasallad

En fantastiskt god och lättlagad pastasallad med smaker av paprika, skinka, purjolök och crème fraiche. Ett perfekt alternativ att ha med på picknick eller till badstranden!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kokt kall pasta med rökt skinka, röd paprika, grön paprika och purjolök, allt strimlat.
  2. Rör ut ketchup med lättcrème fraiche och blanda med pastan. Bara att ställa i kylen över natten.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Praktiskt och kul med tre våningar i picknick-lådan. Tillbehör som parmesan och extra grönsaker i en nivå, pastasalladen i nästa och underst frukt till dessert.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl kokt kall pasta
  • 200 g rökt skinka
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 purjolök
  • 3 msk ketchup
  • 1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer