Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frestande gryta

Denna frestande gryta svänger du snabbt ihop även dagar när du har ont om tid. Fräs först lever, lök och äpplen innan de får koka med buljong, soja och citron några minuter. Ät den mumsiga levergrytan med persilja, pressad potatis och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär levern i strimlor. Skölj och strimla salladslök. Skölj äpplena väl, kärna ur och skär i klyftor.
  2. Värm olja i en stekgryta eller wokpanna. Fräs levern några minuter. Tillsätt lök och äpplen. Låt det fräsa med ca 5 minuter. Krydda med salt, svartpeppar, soja, pressad citronsaft och buljong av tärning. Låt småkoka ca 5 minuter. Red med maizenaredning.
  3. Servera grytan med hackad persilja, kokt pressad potatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lever
  • 1/2 knippa salladslök
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 1/2 msk pressad citron
  • 2 dl buljong (av tärning)
  • 1 msk maizenaredning
  • hackad persilja
  • kokt pressad potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan