Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

French dip

Den här french dipen ger dig en känsla av det soliga medelhavet. Minibaguetter med rostbiff doppas i smakrik köttbuljong och serveras på en tallrik fylld av läckerheter såsom melon, ättiksgurkor, pommes frites och romansallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm potatisen i ugn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp buljongen.
  3. Dela baguetterna och bred lite smörgåsmargarin på underdelarna. Klipp kryddkrasse och strö över. Lägg samman bröden med rostbiff mellan.
  4. Dela gurkorna på längden och lägg en bit på varje tallrik tillsammans med melonklyfta, romansallat och pommes strips. Strö lite gourmetsalt över potatisen.
  5. Häll upp buljongen i koppar eller muggar. Doppa baguetten i buljongen och ät tillsammans med allt det goda på tallriken.

Tips

En bra picknickrätt. Häll buljongen i termos och linda bröden i plastfilm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket pommes frites (à 750 g)
  • 1 l köttbuljong (consommé/ fond + vatten)
  • 4 minibaguetter
  • smörgåsmargarin
  • 1 ask kryddkrasse
  • 12 tunna skivor stekt rostbiff
  • 2 stora salt- eller ättiksgurkor
  • 4 klyftor vattenmelon
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2820 kJ / 670 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden