Fredagsdipp med rotfruktschips
Dags för fredagsmys! Servera krispiga chips av rotfrukter tillsammans med en syrlig dipp av gräddfil, citronsaft och rivet citronskal. Chips och dipp med en trevlig tvist – enkelt och snabbt.
Ingredienser
4 portioner
skal och saft av 1/2 citron
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar
100 g rotfrukts chips
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på chipsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Gör dina egna Färgglada rotfruktschips, ett härligt recept från tidningen Buffé.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi740 KJ / 177 kCal
Fett11.9 g
Kolhydrater13.7 g
Protein2.5 g
Kommentar
Jag vill ha recept på egna rotfruktschips. Hur gör man dem bäst?
Ingela
2021-01-11