Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Fredagsdipp med rotfruktschips

Dags för fredagsmys! Servera krispiga chips av rotfrukter tillsammans med en syrlig dipp av gräddfil, citronsaft och rivet citronskal. Chips och dipp med en trevlig tvist – enkelt och snabbt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda gräddfilen med skal och saft. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera dippen till chipsen.

Gör dina egna Färgglada rotfruktschips, ett härligt recept från tidningen Buffé.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chipsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). 

Ingredienser

Portioner: 4
  • skal och saft av 1/2 citron
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 100 g rotfrukts chips
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 740 kJ / 177 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer