Frau Lenes höstpaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Frau Lenes höstpaj

Frau Lenes höstpaj har mjuka smaker av lök, squash och svamp. Tillsammans med timjan och riven ost kan det inte bli annat än suveränt! Servera pajen med en krispig grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajdeg: Hacka samman vetemjöl, margarin och vatten till en pajdeg. Lägg den i kyl medan du förbereder fyllningen.
  3. Fyllning: Skala och skiva rödlökar. Ansa och dela svampen i bitar, gärna olika sorter. Strimla squashen. Fräs svamp och grönsaker i olja. Salta, peppra och krydda med hackad eller torkad timjan. Ställ att svalna något.
  4. Kavla eller tryck ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  5. Ta ut formen och fördela fyllningen i formen. Strö på riven ost. Ställ in i ugnen och grädda i ca 15 minuter. Servera gärna med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 2 rödlökar
  • 300 g svamp
  • 1 liten squash
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 msk hackad timjan (1/2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 2 dl riven ost (t ex pizzaost eller gratängost)
  • blandad sallad till servering
Lägg till i inköpslistan