Frau Lenes höstpaj
Frau Lenes höstpaj har mjuka smaker av lök, squash och svamp. Tillsammans med timjan och riven ost kan det inte bli annat än suveränt! Servera pajen med en krispig grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g margarin
3 msk vatten
Fyllning
2 rödlökar
300 g svamp
1 liten squash
1 msk olja
salt
peppar
1/2 msk hackad timjan (1/2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
2 dl riven ost (t ex pizzaost eller gratängost)
blandad sallad till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna toppengoda paj kommer jag att göra fler gånger. Jag lyxade till det med mer ost. Till mina vegangäster gör jag pajen med mjölkfritt margarin och veganost.
Inga-maj
2008-03-18Mycket bra. Enkel att göra och smakar superbra! Blev snabbt en av våra "stammisar" & favoriter.
Helena
2006-05-30Ingen höjdare. Färgen ser osmaklig ut. Pajen blev alldeles för blöt, pajskalet blev geggigt. Bör absolut inte frysas!
Gustav
2003-10-28