Fräst grönkål med ingefära, vitlök och edamame

22
2
Fräst grönkål med ingefära, vitlök och edamame

Prova fräst grönkål med ingefära, vitlök och edamamebönor som ett fräscht tillbehör till skinka och revbensspjäll. Den frästa grönkålen är kryddad med chili, vitlök och ingefära vilket ger den ett asiatiskt sting. Ett lätt och nytt alternativ till långkål, stuvad grönkål eller halländsk grönkål.

Skriv ut
Fräst grönkål med ingefära, vitlök och edamame

Ingredienser

6 portioner
2 dl
tinade edamamebönor (utan skida)
2
förp färdigskuren grönkål (à 300 g)
2
rödlökar
2
vitlöksklyftor
1
röd chili
2 msk
sesamfrö
2 msk
olja
2 msk
färskriven ingefära
-
flingsalt och svartpeppar

Till servering

revbensspjäll eller julskinka

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 6 julbordsportioner.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Åke

1/7/2017

supergott

Ants

8/29/2016

Gott! Istället för edamébönor så tog jag gröna ärtor som jag hade och la till fårost på slutet, så blev det en varm sallad till lunch idag.

Näringsvärde per portion

Energi 329 KJ / 151 kCal
Fett 7 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept