Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
2
Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

Prova fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor som ett fräscht tillbehör till skinka och revbensspjäll. Den frästa grönkålen är kryddad med chili, vitlök och ingefära vilket ger den ett asiatiskt sting. Ett lätt och nytt alternativ till långkål, stuvad grönkål eller halländsk grönkål.

Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

Ingredienser

6 portioner
2 dl  sojabönor
2   förp färdigskuren grönkål (à 300 g)
2   rödlökar
2   vitlöksklyftor
1   röd chili
2 msk  sesamfrö
2 msk  olja
2 msk  färskriven ingefära
flingsalt och svartpeppar

Till servering

revbensspjäll eller julskinka

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 6 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

supergott

Åke

2017-01-07

Gott! Istället för edamébönor så tog jag gröna ärtor som jag hade och la till fårost på slutet, så blev det en varm sallad till lunch idag.

Ants

2016-08-29

Näringsvärde per portion

Energi329 KJ / 151 kCal
Fett7 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grönkålssallad med pepparrot och yozo
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Revbensspjäll peking style
Betyg 2.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk rödkålssallad med rostbiff
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspytt med morotsbiffar och rostade cashewnötter
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga