Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

Betyg 4 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

Prova fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor som ett fräscht tillbehör till skinka och revbensspjäll. Den frästa grönkålen är kryddad med chili, vitlök och ingefära vilket ger den ett asiatiskt sting. Ett lätt och nytt alternativ till långkål, stuvad grönkål eller halländsk grönkål.

Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

Ingredienser

6 portioner
2 dl sojabönor
2 förp färdigskuren grönkål (à 300 g)
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk sesamfrö
2 msk olja
2 msk färskriven ingefära
flingsalt och svartpeppar

Till servering

revbensspjäll eller julskinka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Nä, sorry, det här var ingen höjdare

    Yvonne

  • supergott

    Åke

  • Gott! Istället för edamébönor så tog jag gröna ärtor som jag hade och la till fårost på slutet, så blev det en varm sallad till lunch idag.

    Ants

Näringsvärde per portion

Energi329 KJ / 151 kCal
Fett7 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grönkål- och parmesanchips
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt grönkål med vitlök
    Betyg 4.3 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Långkål
    Betyg 3.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad