Frasig köttfärspaj på filodeg med grekisk sallad

Köttfärspaj är ett trevligt middagsalternativ, som både kan serveras i enportionsformar och i stor pajform. Det krispiga pajskalet av filodeg fylls med köttfärs, bladspenat och fetaost. Servera med en härlig grekisk sallad och en klick ajvar relish.

Ingredienser
4 portioner
250 g bladspenat
1 rödlök
500 g blandfärs
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
8 ark filodeg
150 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
olja till pensling
ajvar relish till servering
Grekisk sallad
200 g körsbärstomater
1/2 gurka
1 dl svarta oliver
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk oregano
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2068 KJ / 494 kCal
Fett28.8 g
Kolhydrater17.6 g
Protein41.5 g
Kommentarer
4 stVarva filodegen med cayennepeppar. Ett tips
Rickard
Supersmaskigt - vi gjorde enligt recept men med mer av kryddorna.
Elisabeth
Otroligt gott! Jag gjorde på rådjursfärs, hade i en skvätt kantarellfond och en skvätt viltfond samt en vitlöksklyfta och chili flakes. En riktig vinnare!
Carola
Jag gjorde denna med vanlig pajdeg. Det var på tok för mycket fyllning för min stackars pajform. Gott annars! :) Kommer nog ha i mer chili och vitlök nästa gång dock, var besviken över den milda smaken
Elsa