Fransk senapssill

4
3
Fransk senapssill

Som tillbehör är denna franska senapssill helt lysande på buffébordet eller till midsommar. Med matjessill, fransk senap och färska örter får du en fräsch smak som avrundas med lite vitlök innan senapssillen serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Fransk senapssill

Ingredienser

8 portioner
2 burkar matjessill (à 200 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
2 msk färska hackade örter, tex basilika, timjan och rosmarin rosmarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Camilla

2006-12-20

En jättegod sill, men även jag tillsatte lite mer senap än vad receptet föreskriver. Har även bytt ut kryddorna mot den färdiga kryddblandningen Herbes Provencal (finns i frysdisken).

Sandra

2005-09-08

God sill men jag tillsatte mer senap än vad som stod i receptet för en godare smak.

Tomas

2005-05-26

Jättegott med mycket smak från örter och vitlök.