Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fransk potatissallad med rostbiff

Tillverka din egen goda potatissallad med detta underbara recept. Potatissalladen har en god smak tack vare kapris, schalottenlök, hackad dill, fransk senap och potatis. Servera den franska potatissalladen med rostbiff.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skala potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Skala och skiva schalottenlökar.
  2. Rör samman vinäger, fransk senap, salt, svartpeppar, socker, olja och vatten till en sås.
  3. Skiva den varma potatisen och lägg i skål varvad med lök och dill. Häll över salladssåsen. Skaka skålen lite så att såsen når all potatis.
  4. Ställ salladen att ta smak i ca 30 minuter i kyl. Strö över kapris.
  5. Till servering: Servera till kall, skivad rostbiff.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g potatis
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 3 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 msk kapris
Till servering
  • skivad rostbiff
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?