Fransk chokladtårta

En fransk chokladtårta som tar krämigt till en ny nivå! Här är en perfekt bakad kaka, fullmatad med chokladsmak, som täcks med en chokladganache. Pynta sedan tårtan med vackra karamellflarn som du enkelt gör själv i ugnen!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
12 bitar
Chokladkaka
1 tsk smör (till formen)
250 g mörk bakchoklad (55%)
175 g smör
5 ägg (rumstempererade)
1 3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
Chokladganache
300 g mörk bakchoklad (55%)
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
50 g smör (rumstempererat)
Garnering
10 Werther's Original hårda karameller
16 godisägg
1/2 kruka citronmeliss eller blad från krasse
Gör så här
00:01:00
00:22:00
00:01:00
01:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan godis till dekoration.
Energi2416 KJ / 577 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g
Kommentarer
5 stVäldigt god! Gjorde bara halv sats av ganachen och det räckte gott och väl. Garnerade med färska hallon.
Mikaela
Väldigt god tårta! Blev högt uppskattad av alla som fick en bit av den. Jag valde att vispa ganachen så att den blev pösigare och hade den som fyllning också.
Justine
En bekant har gjort tårtan och ganaschen blev väldigt lös och rinnig och gick inte att bre över tårtan. Något speciellt att tänka på?
Eva
Hej Eva! Använd bakchoklad och lår den svalna helt så kommer det gå bra. Hälsningar Niclas
ICA-köket